> Particulier > Aanbod > Workshops

Kruiden Claus op facebook

Kruiden Claus Kruiden Claus Kruiden Claus Kruiden Claus Kruiden Claus Kruiden Claus Kruiden Claus

De lekkerste keukenkruiden kweek je zelf         Meer...

Ananasmunt Mentha suaveolens Variegata         Meer...

Basilicum Magic White Ocimum basilicum Magic white         Meer...

Chinese bieslook Allium tuberosum         Meer...

Goudsbloem Calendula officinalis         Meer...

Honingverbena Lippia Dulcis         Meer...

Zeevenkel Crithmum maritimum         Meer...

 

Aanbod - Workshops

Koken met Kruiden (Claus) en Lieve D’haenens (Lust-workshops)
 

Laat je inspireren in onze culinaire workshops!

 

Ontdek de kracht van kruiden en hoe ze je gerechten én je tuin naar een hoger niveau tillen! In onze smaakvolle workshops neemt Lieve je mee in de wereld van verfijnde hapjes, waarin kruiden de hoofdrol spelen. Terwijl je geniet van haar culinaire creaties, deelt kruidenkweker Lode zijn expertise over het telen en verzorgen van de gebruikte kruiden.
Leer hoe je zelf kruiden succesvol kweekt en ontdek verrassende toepassingen in de keuken. Proef, leer en laat je inspireren om thuis aan de slag te gaan met pure smaken en verse kruiden.
Tijdens deze workshops hoef je zelf niet te koken, maar volg je een boeiende live kooksessie waarin je alle tips en tricks verzamelt om later zelf mee aan de slag te gaan. Een must voor liefhebbers van lekker eten en een groene touch in de keuken!

Overzicht Kruidige Tapas Avonden 2025

Hieronder vindt u het programma van onze inspirerende Kruidige Tapas Avonden 2025, waar we telkens een ander kruidig thema uitlichten. Ontdek heerlijke recepten, verrassende combinaties en handige tips om kruiden in uw keuken en tuin optimaal te benutten. Schrijf snel in en beleef een culinaire reis door de wereld van kruiden!

Donderdag 27 maart 2025 (KT2703)
Thema: De basis van een kruidentuin & basiskruiden
We starten onze reeks met handige tips voor het aanleggen van een kruidentuin. Welke basiskruiden mogen absoluut niet ontbreken? We bespreken ook enkele eenvoudige basisrecepten om met deze kruiden aan de slag te gaan. Perfect voor beginners én liefhebbers!

Donderdag 24 april 2025 (KT2404)
Thema: Frisse lentehapjes
De lente in al haar frisheid op uw bord! Tijdens deze avond maken we gebruik van seizoenskruiden om lichte en smaakvolle hapjes te bereiden die perfect passen bij zonnige dagen. Laat u inspireren door de frisse smaken van het voorjaar.

Woensdag 21 mei 2025 (KT2105)
Thema: Kruiden in dranken en vinaigrettes
Leer hoe u kruiden kunt gebruiken in dranken zoals cocktails, limonades en siropen. We combineren dit met een workshop over het bereiden van heerlijke sauzen en vinaigrettes met kruiden als smaakmakers. Een avond vol verrassende combinaties!

Woensdag 25 juni 2025 (KT2506)
Thema: Eetbare bloemen
Eetbare bloemen zijn een lust voor het oog én de smaakpapillen. Ontdek welke bloemen u veilig kunt eten en hoe u ze verwerkt in salades, hapjes en decoratieve gerechten. Laat u inspireren door de schoonheid van bloemen op uw bord!

Donderdag 2 oktober 2025 (KT0210)
Thema: Indian Summer
We sluiten de zomer af met een avond vol hartige en kruidige gerechten geïnspireerd door de warmte en kleuren van de Indian Summer. Proef de nazomer op zijn best met unieke recepten die kruiden centraal stellen.


Inschrijven

De workshops starten telkens om 19u30 en duren ongeveer 2 uur. De deelnameprijs bedraagt 50 euro per persoon, inclusief kruidenaperitief (niet-alcoholisch), kruidenwater, en heerlijke tapas. Reserveer tijdig, want de plaatsen zijn beperkt!
 

Inschrijven kan via info@kruidenclaus.be, met vermelding;
- aantal personen
- voor- & achternaam deelnemer(s)
- Code, vb. 'KT2703'

Inschrijving is pas definitief na betaling van €50 per deelnemer op rekeningnummer BE36 7390 2091 1581, met vermelding = code + voornamen deelnemers

Hopelijk mogen we u verwelkomen op een van onze gezellige en smaakvolle avonden. Tot dan!

Merk op: deze workshops worden ook aangeboden op aanvraag voor groepen vanaf 20 persoen